Laskagomba leves recept
A Laskagomba leves hozzávalói:50 dkg laskagomba,
1 vöröshagyma,
fél szál póréhagyma,
só,
bors,
1 liter húsleves,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
3 evőkanál vaj
A Laskagomba leves elkészítési módja:
A hagymákat felkarikázzuk, vajon megpirítjuk, hozzátesszük a reszelt sárga- és fehérrépát, majd a laskagombát (6-7 fej kivételével, amit megpirítva a tálalásnál fogunk használni) fűszerezzük, felengedjük húslevessel, kiforraljuk. Tejszínes habarással sűrítjük. Merülőmixerrel egyneműsítjük. Átszűrjük, kiforraljuk. A tetejére helyezzük a pirított gombát és finomra vágott petrezselyem zöldet.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 8. 07:06
A laskagomba leves elkészítési módja és hozzávalói.