Csülkös káposztaleves recept
A Csülkös káposztaleves hozzávalói:1 kisebb füstölt csülök,
50 dkg savanyú káposzta,
2 pár virsli,
1 liter húsleves (kockából),
2 dl tejszín,
1 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
1 citrom,
1 csomó friss kapor,
só,
morzsolt majoránna,
babérlevél
A Csülkös káposztaleves elkészítési módja:
A füstölt csülköt alaposan megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. A savanyú káposztát átmossuk, majd a húslevesbe téve lassú tűzön főzzük. Mikor a csülök megpuhult, kiemeljük főzőlevéből, kicsontozzuk, és 2-3 centis kockákra daraboljuk. A főzőléből egy keveset hozzáöntünk a káposztához. Ízesítjük morzsolt majoránnával, babérlevéllel, szűrt citromlével. Mikor a káposzta majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott virslit. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd behabarjuk vele a levest. Beletesszük a csülökhúst, és együtt jól kiforraljuk. A finomra vágott friss kaprot az utolsó percben adjuk hozzá.
Azonnal, forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 5. 06:20
A csülkös káposztaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.