Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Burgonyagombóc káposztával recept

Burgonyagombóc káposztával recept

A Burgonyagombóc káposztával hozzávalói:
50 dkg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
4 dl húsleves, kockából
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
A burgonyagombóchoz:
20 dkg burgonya
5 dkg húsos füstölt szalonna
2 tojás
10 dkg rétesliszt
2 dkg búzadara
1, 5 evőkanál vaj
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 csipet szerecsendió


A Burgonyagombóc káposztával elkészítési módja:
A káposztát kissé átöblítjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A savanyú káposztára öntjük a levest, megszórjuk a kakukkfűvel, és fedő alatt kb. 15 percig pároljuk. A burgonyagombóchoz a burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, meghámozzuk, és amíg még meleg, összetörjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk. (A kisült szalonna zsírját is a leveshez önthetjük.) A krumplit összedolgozzuk a tojással, a rétesliszttel, a grízzel meg a vajjal. Sóval, borssal, a szerecsendióval ízesítjük. Végül belekeverjük a pirított szalonnát és a petrezselymet. Ne keverjük sokáig, hogy a tészta ne nyúlósodjon meg. A masszából nedves kézzel 2 cm átmérőjű, kis gombócokat formázunk, enyhén sós vízben (vagy akár a levesben) 6-8 perc alatt kifőzzük. (A gombócokat önmagában is fogyaszthatjuk, ilyenkor kínáljunk mellé zeller- vagy paradicsommártást.) A maradék szalonnát ropogósra pirítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát. A gombócokat és a káposztát tányérra rendezzük, rászórjuk a szalonnás hagymát.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A burgonyagombóc káposztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook