Töltött dagadó krumplipürével recept
A Töltött dagadó krumplipürével hozzávalói:1, 2 kg dagadó (lágya)
5 db szikkadt zsömle
5 db tojás
1 fej hagyma (nagyobb)
1 evőkanál zsír
kevés tej
3 gerezd fokhagyma
só
bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
25 dkg zsír
1 kg krumpli
3 dkg vaj (vagy margarin)
kevés tej
só
A Töltött dagadó krumplipürével elkészítési módja:
A húst sózom, borsozom. Elkészítem a tölteléket. A szikkadt zsömléket kockára vágom a tojásokat felverem és ráöntöm, jól elkeverem. Ezután meglocsolom kevés tejjel, jól összedolgozom. Hozzáteszem a zsíron megpirított kockázott hagymát és belepréselem a fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítem, majd belekeverem az aprított petrezselyemzöldet. Megtöltöm a felszúrt dagadót, végét hústűvel megtűzöm. Tepsibe teszem a zsírt, ráfektetem a húst, öntök alá 3 dl vizet. Mindig locsolgatva, közepes hőmérsékleten 2 órán át sütöm, a vizet pótolom. A végén, amikor már puha a hús, zsírjára sütöm és kicsit rápirítok.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jan. 28. 15:30
A töltött dagadó krumplipürével elkészítési módja és hozzávalói.