Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött dagadó krumplipürével recept

Töltött dagadó krumplipürével recept

A Töltött dagadó krumplipürével hozzávalói:
1, 2 kg dagadó (lágya)
5 db szikkadt zsömle
5 db tojás
1 fej hagyma (nagyobb)
1 evőkanál zsír
kevés tej
3 gerezd fokhagyma

bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
25 dkg zsír

1 kg krumpli
3 dkg vaj (vagy margarin)
kevés tej



A Töltött dagadó krumplipürével elkészítési módja:
A húst sózom, borsozom. Elkészítem a tölteléket. A szikkadt zsömléket kockára vágom a tojásokat felverem és ráöntöm, jól elkeverem. Ezután meglocsolom kevés tejjel, jól összedolgozom. Hozzáteszem a zsíron megpirított kockázott hagymát és belepréselem a fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítem, majd belekeverem az aprított petrezselyemzöldet. Megtöltöm a felszúrt dagadót, végét hústűvel megtűzöm. Tepsibe teszem a zsírt, ráfektetem a húst, öntök alá 3 dl vizet. Mindig locsolgatva, közepes hőmérsékleten 2 órán át sütöm, a vizet pótolom. A végén, amikor már puha a hús, zsírjára sütöm és kicsit rápirítok.


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött dagadó krumplipürével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook