Pacalgombócleves recept
A Pacalgombócleves hozzávalói:40 dkg pacal,
10 dkg füstölt szalonna,
1 hagyma,
1 szikkadt zsemle,
1 csokor petrezselyemzöld,
3-4 gerezd fokhagyma,
10 dkg füstölt hús, 1 leveskocka,
1 evőkanál ételizesítő,
majoranna,
őrölt bors,
só.
A Pacalgombócleves elkészítési módja:
A megtisztított, jól megmosott pacalt félpuhára párolom, felcsíkozom. A kockákra vágott szalonnán megpirítom a hagymát, a petrezselymet és a fokhagymát, majd a pacalt. Mikor megpuhult, összegyúrom egy áztatott zsemlével, a darált füstölt hússal, az ételizesítővel, borssal, sóval, majorannával. Gombócokat formálok belőle és kifőzöm a leveskockából készült húslevesben.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. szept. 11. 20:21
A pacalgombócleves elkészítési módja és hozzávalói.