Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Pacalgombócleves recept

Pacalgombócleves recept

A Pacalgombócleves hozzávalói:
40 dkg pacal,
10 dkg füstölt szalonna,
1 hagyma,
1 szikkadt zsemle,
1 csokor petrezselyemzöld,
3-4 gerezd fokhagyma,
10 dkg füstölt hús, 1 leveskocka,
1 evőkanál ételizesítő,
majoranna,
őrölt bors,
só.


A Pacalgombócleves elkészítési módja:
A megtisztított, jól megmosott pacalt félpuhára párolom, felcsíkozom. A kockákra vágott szalonnán megpirítom a hagymát, a petrezselymet és a fokhagymát, majd a pacalt. Mikor megpuhult, összegyúrom egy áztatott zsemlével, a darált füstölt hússal, az ételizesítővel, borssal, sóval, majorannával. Gombócokat formálok belőle és kifőzöm a leveskockából készült húslevesben.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A pacalgombócleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook