Zöldfűszeres krumlipüré - csak könnyedén recept
A Zöldfűszeres krumlipüré - csak könnyedén hozzávalói:90 dkg burgonya,
250 ml tej,
60 ml tejföl,
5 dkg vaj,
5 dkg metélőhagyma (felaprítva),
5 dkg friss petrezselyem (felaprítva),
ízlés szerint fekete bors,
ízlés szerint só.
A Zöldfűszeres krumlipüré - csak könnyedén elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, Tegyük fel főni, úgy, hogy a víz ellepje, a lábast fedjük le. Adjunk hozzá 2-3 kávéskanál sót. Forraljuk fel a vízet, főzzük addig a burgonyát, amíg egy villát könnyedén bele tudunk szúrni. Ha kész, szűrjük le, helyezzük műanyag edénybe, adjuk hozzá a vajat, tejet, tejfölt, és törjük jól össze. Izesítsük sóval, borssal, ha elérte az ízlésünknek megfelelő ízt, adjuk hozzá a metélőhagymát és a petrezselymet, majd keverjük össze.
Nagyon finom önmagában is!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. szept. 10. 20:16
A zöldfűszeres krumlipüré - csak könnyedén elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.