Gesztenyepuding recept
A Gesztenyepuding hozzávalói:375 g gesztenye
3/8 l tej
100 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 zsemle
125 g mazsola
6 tojás
60 g vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
margarin
só
A Gesztenyepuding elkészítési módja:
A gesztenyét bemetsszük, tepsire tesszük, előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a héja kifelé nem pöndörödik. Ez kb. 10 percet jelent. Megtisztítjuk, és a belső héjától is megszabadítjuk. ¼ l tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy edényben összeforraljuk. Hozzá adjuk a gesztenyét is, és kb. 20 percig alacsony hőfokon főzzük. Közben a zsemlét a maradék tejbe áztatjuk. A mazsolát megmossuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk. A vajat felhabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját. Botmixerrel pépesítjük a gesztenyét, összekeverjük a vajjal és a tejbe áztatott zsemlével. A tojásfehérjét felverjük, elkeverjük a mazsolával, és a gesztenyepüréhez adjuk. A pudingformát kenjük ki margarinnal, szórjuk meg zsemlemorzsával, öntsük bele a pudingot, és zárjuk le a formát. Egy nagy lábasban forraljunk vizet, helyezzük bele a formákat, és kb. 50 percig főzzük. Végül tegyük hideg víz alá, hirtelen dermesszük meg, és fordítsuk egy tányérra. Forrón tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. szept. 7. 20:02
A gesztenyepuding elkészítési módja és hozzávalói.