Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyepuding recept

Gesztenyepuding recept

A Gesztenyepuding hozzávalói:
375 g gesztenye
3/8 l tej
100 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 zsemle
125 g mazsola
6 tojás
60 g vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
margarin



A Gesztenyepuding elkészítési módja:
A gesztenyét bemetsszük, tepsire tesszük, előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a héja kifelé nem pöndörödik. Ez kb. 10 percet jelent. Megtisztítjuk, és a belső héjától is megszabadítjuk. ¼ l tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy edényben összeforraljuk. Hozzá adjuk a gesztenyét is, és kb. 20 percig alacsony hőfokon főzzük. Közben a zsemlét a maradék tejbe áztatjuk. A mazsolát megmossuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk. A vajat felhabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját. Botmixerrel pépesítjük a gesztenyét, összekeverjük a vajjal és a tejbe áztatott zsemlével. A tojásfehérjét felverjük, elkeverjük a mazsolával, és a gesztenyepüréhez adjuk. A pudingformát kenjük ki margarinnal, szórjuk meg zsemlemorzsával, öntsük bele a pudingot, és zárjuk le a formát. Egy nagy lábasban forraljunk vizet, helyezzük bele a formákat, és kb. 50 percig főzzük. Végül tegyük hideg víz alá, hirtelen dermesszük meg, és fordítsuk egy tányérra. Forrón tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyepuding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook