Csirkeleves indiai módon recept

1 jérce (kb. 1 kg-os),
5 fokhagymagerezd,
2 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 mokkáskanál kurkuma,
1 mokkáskanál reszelt gyömbér (vagy gyömbérpor),
só,
citromlé.
A Csirkeleves indiai módon elkészítési módja:
Az olajat megforrósítjuk, és lepirítjuk rajta a megtisztított, nagyon finomra vagdalt vörös- és fokhagymát. Ezután rádobjuk a megmosott, kis darabokra vágott csirkét. A húsok mindkét oldalát barnára pirítjuk, majd másfél liter vízzel felöntjük. Megsózzuk, megfűszerezzük, és ha felforrt, kis lángon puhára főzzük. Tálalás előtt kevés citromlével ízesítjük
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. szept. 6. 19:58
A csirkeleves indiai módon elkészítési módja és hozzávalói.