Jonatános csirke recept
A Jonatános csirke hozzávalói:4 kisebb csirkecomb,
4 fej vöröshagyma,
5 db alma,
40 dkg savanyú káposzta,
5 dkg sajt,
2 dl tejföl,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió,
só,
bors.
A Jonatános csirke elkészítési módja:
A hagymát karikákra vágjuk, és a tepsi aljába tesszük, megsózzuk, meghintjük szerecsendióval és borssal. Héjastól 2 db almát lekarikázunk. Erre terítjük a savanyú káposztát, majd egymás mellé tesszük a sózott, borsozott, kevés lisztbe mártott csirkecombokat. Erre a megmaradt vöröshagymát és az almát rákarikázzuk, a maradék savanyú káposztával, ezt reszelt sajttal megszórjuk. Olajjal, zúzott fokhagymával és sóval elkevert tejföllel meglocsoljuk, majd sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 14. 21:30
A jonatános csirke elkészítési módja és hozzávalói.