Gombócos töltött káposzta recept
70 perc
A Gombócos töltött káposzta hozzávalói:
1-1,5 kg savanyúkáposzta
1 kg kicsit zsírosabb darált hús
rizs 30-40 dkg (Ízlés szerint)
kisebb fej vöröshagyma összenyomva vagy lereszelve
3-4 gerezd fokhagyma összenyomva
4 egész tojás
bors
só
pirospaprika
1 evőkanál liszt
olaj
A Gombócos töltött káposzta elkészítési módja:
A rizst előfőzzük.A gombócokhoz összegyúrjuk az előfőzött rizst, a darált húst, a tojásokat, a hagymát, fokhagymát, borsot, sót. A savanyú káposztát átmossuk és egy lábosba egy réteget szórunk, rárakjuk a gombócokat, befedjük egy réteg káposztával. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Legfelül káposzta legyen. Óvatosan felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje, és lassú tűzön megfőzzük. Ha kész vékony paprikás rántással berántjuk. Tejföllel kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mida8181, 2007. jan. 21. 17:57
A gombócos töltött káposzta elkészítési módja és hozzávalói.