Babos káposzta recept
120 perc
A Babos káposzta hozzávalói:
egy jóra húsos füstölt csülök (esetleg más füstölt hús
fél kiló tarkabab
1 kiló savanyú káposzta
olaj
1-2 kanál liszt
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kiskanál pirospaprika
A Babos káposzta elkészítési módja:
Előző este beáztatjuk a babot, és a füstölt csülküt is. Másnap kuktában majdnem puhára főzzük a csülköt. (A levét ki ne öntsük!) A csülköt kockára vágjuk. A babot a csülök főzővizében főzni kezdjük félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a káposztát is. Ha megpuhultak, beletesszük a húst is, és berántjuk. A rántásba teszünk kis kockára vágott vöröshagymát, összezúzott fokhagymát, pirospaprikát. Jól összeforraljuk. Tejfölt kínálunk hozzá.
Jó tartalmas étel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mida8181, 2007. jan. 21. 10:12
A babos káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.