Erdélyi töltött káposzta recept
40 perc
Az Erdélyi töltött káposzta hozzávalói:
3-4 fej savanyúkáposzta
1/2 kg vágott savanyúkáposzta
1 kg sertés darálthús
20 dkg rizs
1 fej hagyma
só, bors, nagyon kevés pirospaprika
csombor, kapor
füstölt karaj vagy tarja, esetleg császárhús
Az Erdélyi töltött káposzta elkészítési módja:
A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst és kevés ideig pirítjuk.Amikor készen van hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk, de csak diszkréten, nem fontos, hogy piros legyen. Ezután a fejes káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad. A fazék aljára hulladék leveleket tehetünk, a vágott káposztát ketté osztjuk, felét az aljára tesszük és elrendezzük a töltelékeket. A tetejére tehetjük a füstölt húst, bőven megszórjuk a tetejét csomborral és kaporral, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feletöltjük vizzel, kb 2 óra alatt készre főzzük.
Ebből a mennyiségből nagyon sok lesz.
A csombort borsikafűvel lehet helyettesíteni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: adfca78816, 2006. nov. 13. 11:01
Az erdélyi töltött káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.