" Lucskos káposzta" egyszerűen... recept
75 perc
Kalóriaszegény
kicsi
kevés
kicsi
A " Lucskos káposzta" egyszerűen... hozzávalói:
1 kg savanyúkáposzta
50 dkg darálthús /lehet bármilyen húsból!/
3 jó nagy kanál gersli /hántolt árpa/
4 db füstültkocka ételízesítő
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál borsikafű
1 fej közepes fej hagyma
1 mokkáskanál cukor
4-5 jó nagy babérlevél
2 kanálnyi olaj
1 teáskanálnyi pirospaprika
A " Lucskos káposzta" egyszerűen... elkészítési módja:
A darálthúst az olajon "megfuttajuk", hogy fehér legyen, a tűzről levéve ráöntjök a pirospaprikát. A képoszta felét elterítjük a lábas alján, erre rászórjuk a gersli felét, az összes darálthúst, majd a többi gerslit, a babérleveleket arányosan rászórjuk, a borsikafüvet és majorannát a félbevágott és vékonyra szeletelt hagymát, ezután a káposzta másik felével beterítjük. A kb. 6-7 dl vízben megfőzött füstöltkockákból kapott levet ráöntjük, és annyi vízzel felöntjük még, hogy bőven ellepje - mert a gersli felveszi - közepes tűzön megfőzzük. A végén ízlésünk szerint szórjunk rá kicsi cukrot, a káposzta vad ízét kompenzálandó... Aki szereti, ha kicsit csípős, belefőzhet egy kis hegyespaprikát is. Ízlés szerint tejföllel v. anélkül tálaljuk! Nagyon finom, egészséges!! Nem kell berántani!!!
Jó étvágyat!! Minél többször melegítjük, annál jobb!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: d82bde2dbd, 2008. márc. 18. 09:07
A " lucskos káposzta" egyszerűen... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.