Rakott savanyúkáposzta recept
A Rakott savanyúkáposzta hozzávalói:1 kg savanyúkáposzta
1/2 kg darált hús (bármilyen)
1/2 kg csiperkegomba
2 fej hagyma
1 tasak főttrizs
15 dkg sajt
margarin
tejföl
só
bors
A Rakott savanyúkáposzta elkészítési módja:
A szálas savanyúkáposztát feltesszük főni, amikor kész, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A gombát közben megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A darált húst és a gombát külön-külön apróra vágott vöröshagymán megpároljuk. Egy tűzálló edényben először a káposztából rakunk egy sort, erre jön a főttrizs fele, rá a megpárolt darált hús, tejföl. Megint rizs, rá a gombás hagyma, tejföl, és végül a maradék káposzta. Tetejére margarint kenünk, és rászórjuk a reszelt sajtot. Forró sütőbe tesszük, közepes lángon csak addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen aranybarnára sül.
Nagyon finom!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2007. dec. 4. 12:21
A rakott savanyúkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.