Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakottburgonya recept

Rakottburgonya recept

A Rakottburgonya hozzávalói:
1 kg burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 dl tejszín
15 dkg füstölt sajt
20 dkg lángoltkolbász
pirospaprika



A Rakottburgonya elkészítési módja:
A megtisztított burgonyát karikára vágjuk, és hidegvízben feltesszük főni. Teszünk hozzá 2 gerezd fokhagymát, sót. Egy keverőtálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejszínt, a 2 gerezd reszelt fokhagymát, pirospaprikát, sót, reszelt füstölt sajtot. Habverővel összekeverjük. Kivajazott tálba tesszük a lecsepegtetett burgonyát, ráöntjük a masszát, tetejére karikázzuk a kolbászt. Kb. 10 percre betesszük a forró sütőbe. Tálaláskor tejföllel meglocsolhatjuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakottburgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook