Lecsós csirkemell egytál recept
A Lecsós csirkemell egytál hozzávalói:1 nagy csirkemell
50 dkg vastag húsú színes zöldpaprika
50 dkg vöröshagyma
1 evőkanál paradicsomszósz
10 dkg füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 dl tejszín
25 dkg apró szemű gomba
10 dkg reszelt füstölt sajt
75 dkg apró szemű burgonya (újburgonya)
1-1 mokkáskanál törött fekete bors és bazsalikom
ízlés szerint só
1 teáskanál pirospaprika.
A Lecsós csirkemell egytál elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítom, és vékony karikákra vágom. A füstölt szalonnát apróra metélem, zsírját kiolvasztom és rajta a hagymakarikákat üvegesre fonnyasztom. Ezután hozzáteszem a megmosott, kicsumázott, felszeletelt paprikát és a megtisztított, de egészben hagyott gombát. Megsózom és fedő alatt, saját levében néhány percig sütöm. Közben néhányszor megkeverem. Megfűszerezem, hozzáadom a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát, végül a paradicsompürét, a tejfölt és a tejszínt is belekeverem. Ezután a tüzet eloltom alatta. Mély tűzálló tál aljára terítem a megtisztított, egészben hagyott nyers burgonyaszemeket, jól megsózom, és beborítom a kicsontozott és felszeletelt csirkemellel. Ráterítem a gombás lecsót, rákarikázom a lehéjazott és felszeletelt paradicsomot, végül meghintem a reszelt füstölt sajttal. A tálat alufóliával jó szorosan lefedem, és előmelegített forró sütőben közepes lángon 45 percig sütöm. Az alufóliát levéve csak annyi ideig pirítom, hogy a sajt a tetején egybefüggő réteget képezzen. Ne barnuljon meg, mert megkeseredik! Tejfölös uborkasaláta illik hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. dec. 26. 12:59
A lecsós csirkemell egytál elkészítési módja és hozzávalói.