Csirkemájas csirketokány recept
A Csirkemájas csirketokány hozzávalói:2 személyre:
25 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
10 dkg húsosabb főtt, füstölt császárszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb zöldpaprika
1 közepes fej paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika
fokhagymasó
őrölt fekete bors
majoránna
1 evőkanál mangalicazsír
1 evőkanál tejföl (elmaradhat)
A Csirkemájas csirketokány elkészítési módja:
A húst tokányra, vagyis vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk fokhagymasóval. Átforgatjuk, félretesszük. A májat fokhagymasóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Félretesszük. A hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és vékony karikákra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A szalonnát csíkokra szeljük. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a szalonnát enyhén átpirítjuk. Rátesszük a hagymát, 1-2 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, átforgatjuk, pár percig pároljuk, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a májat is, és ha már félig kész, belekeverjük a tejfölt (de anélkül is finom), és készre sütjük.
Köretnek karfiolrizst készítünk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. márc. 1. 18:47
A csirkemájas csirketokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.