Alma krémleves recept
Az Alma krémleves hozzávalói:4-5 nagyobb alma
10-12 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
csipet só
kevés méz
1,5 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 dl tejföl
Az Alma krémleves elkészítési módja:
A meghámozott almákat cikkekre vágjuk. Lábasban vízzel felöntjük,összefőzzük a fűszerekkel, majd sózzuk, mézzel ízesítjük. Pár almagerezdet kiveszünk díszítésnek,a többit botmixerrel pépesítjük. A tejfölt a liszttel kikeverjük, majd a levesbe keverjük. Hagyjuk kihűlni, s amikor már enyhén langyos, az almaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. febr. 28. 13:04
Az alma krémleves elkészítési módja és hozzávalói.