Almás-morzsás muffin recept
45 perc
320 kcal
1,6
3,8 gramm
A tésztához:
2 kisebb alma vagy 1 nagyobb(kb 20 dkg)
12 dkg teljes kiőrlésű liszt
14 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
másfél teáskanál fahéj
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
késhegynyi reszelt szerecsendió
10 dkg durvára vágott dió
fél marék mazsola
1 tojás
14 dkg cukor
0,8 dl olaj vagy 12 dkg puha vaj
1 csomag vaniliás cukor
3 dl író vagy joghurt
A morzsához:
5 dkg liszt
1 teáskanál fahéj
6 dkg durvára vágott dió
5 dkg cukor
5 dkg puha vaj
Az Almás-morzsás muffin elkészítési módja:
Elkészítési idő: kb 20 perc Sütési idő: 20-25 perc 1.) A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. 2.) A meghámozott almát feldaraboljuk. 3.) Összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, vágott dióval, az almadarabokkal és a mazsolával. 4.) Felverjük a tojás, hozzáadjuk a cukrot, olajat, vanínilás cukrot és az írót, jól elkeverjük. 5.) Ezt követően adagoljuk a lisztes keveréket a tojásos masszához, és addig keverjük laza mozdulatokkal, míg egynemű tésztát nem kapunk. 6.) A morzsához összegyúrjuk a lisztet, fahéjat, diót, cukrot és a vajat. Morzsalékos állagú tésztát kapunk. 7.) A tésztát a sütőpapírokba töltjük és megszórjuk a morzsával. 20-25 percig sütjük (180 C-on, légkeveréses rendszerben 160 C-on) 8.) A kész muffinokat 5 percig pihentetjük a formában, majd kivesszük és melegen tálaljuk.
Kb. 12 db van ebből az adagból.
A kalória, CH, zsir egy db-ra vonatkozik.
Hát nem az a diétás, kalóriaszegény étel az biztos, de nagyon finom, és isteni illata van, mikor sül :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c299b9bcdc, 2007. aug. 30. 19:28
Az almás-morzsás muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.