Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval (fehérjenapra) recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
446 kcal
20.6 gramm
23.13 gramm
KÉP: http://www.hoxa.hu/pic/forum_kepek/0001082646.jpg
Gombóc:
250 g Bakony zsírszegény túró
kapor
1 tojás
édesítőszer
2-3 kanál zsírmentes szójaliszt
Öntet:
1 pohár kefir
édesítőszer
Díszítés:
apróra vágott pörkölt dió
A Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval (fehérjenapra) elkészítési módja:
Túrót kikeverem a kaporral, édesítőszerrel, a tojássárgájával és a szójaliszttel, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét. 30-35 percre fagyasztóba teszem a masszát, hogy jó hideg legyen, de nem jeges. Majd vizes kézzel gombócokat formázok, és forrásba lévő vízbe dobom. Ha feljöttek a felszínre, még kb 2-4 percig főzőm. Édesítőszeres kefíres öntettel leöntve, pörkölt dióval megszórva tálalom.
Kiválóan beillik a 90 napos diéta fehérjenapjára, vagy a South Beach diéta első szakaszába is.
Fehérje: 54 gramm
Zsír: 20 gramm
Szénhidrát: 23 gramm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c299b9bcdc, 2007. szept. 16. 12:44
A túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval (fehérjenapra) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.