Rakott laskagombás kelkáposzta recept


1 nagy fej kelkáposzta vagy 2 db kínai kel
2 db közepes krumpli
1 kisebb zeller
zellerzöld
1 tasak (125 grammos) gyorsrizs, lehetőleg barnarizs
25-30 dkg laskagomba
1 kis fej vöröshagyma
2 db fehérpaprika
csípős zöldpaprika ízlés szerint
só
bors
pirospaprika
majoranna
A Rakott laskagombás kelkáposzta elkészítési módja:
Előkészítés: Külön-külön megfőzzük sós vízben a barna rizst, a krumplit, és a zellert. (A megfőtt rizsbe ízlés szerint lehet apróra vágott zellerzöldet tenni). A kelkáposzta leveleket kb 5-10 percre forrásba lévő vízbe tesszük, majd leszűrjük. A laskagombás keverék elkészítése: apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztunk, rádobjuk a felszeletelt laskagombát, a fehérpaprikát és a zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk. Vizet öntünk néha rá, hogy le ne süljön és pároljuk, majd ha megpuhult, rászórjuk a pirospaprikát és a majorannát. Tűzről levesszük. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd sorba lerakjuk a hozzávalókat végül is tetszőleges sorrendben és rétegvastagsában. Én úgy szoktam, hogy alulra a felszeletelt krumpli és felkockázott zeller, kicsit megszórva apróra vágott friss zellerzölddel, majd erre jön rá egy réteg kelkáposzta, rá a rizs, majd a laskagomba. A legvégére teszem a kelkáposztát. Végül megszórom apróra vágott zellerzölddel. Kevés vizet öntök alá és alufóliával letakarom. Előmelegített sütőben kb. 30 percig átsütjük.
A krumpli és zeller előfőzése mellőzhető, de akkor a sütőbe több vizzel tesszük és kb 1 óráig sütjük, ott is megpuhul végül is.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: c299b9bcdc, 2007. szept. 4. 22:07
A rakott laskagombás kelkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.