Zöldséges vegan rizottó recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zöldséges vegan rizottó hozzávalói:
-2 dl rizottórizs, barnarizs/basmati rizs/jázmin rizs
-2 dl zöldborsó / brokkoli / karfiol
-1-2 db sárgarépa / paszternák / feketegyökér / csicsóka
-0,5 mk kakukkfű/rozmaring
-0,5 mk oregánó
-0,5 mk bazsalikom
-1 ek hidegen sajtolt olaj
- TAMARI
- borsfű
A Zöldséges vegan rizottó elkészítési módja:
2x mennyiségű vízben feltesszük a rizst főni, amikor már majdnem kész a rizs tetejére rászórjuk a morzsolt fűszereket, majd elterítjük egyenletesen a zöldborsót, az apró kockára vágott sárgarépát. Fedő alatt pároljuk még 5 percig. Ha kész, összekeverjük a rizottónkat és megöntözzük hidegen sajtolt olajjal. Különböző zöldségekkel, különböző fűszerekkel, és különböző hidegen sajtolt olajakkal mindig más különleges rizottót kapunk. Rizottónkat feldobhatjuk sült tofúval, szejtánnal, keverhetünk bele cukkinit megöntözhetjük citromlé-reszelt (friss)torma szósszal. Aki szeretné, feldobhatja növényi sajttal is (cheesly). A képzeletünk szabhat csak határt.
Ha gyökér zöldséget használunk, azt érdemes előtte előpárolni.
A rizottót mindig frissen tálaljuk, fogyasszuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. szept. 1. 21:56
A zöldséges vegan rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.