Tök-pörkölt recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tök-pörkölt hozzávalói:
1 db közepes méretű Hokaido tök
2 db nagyobb lilahagyma
0,5 dl olivaolaj
2 ek héjatlan tökmag
1 ek TAMARI
1 ek majoranna
1 tk őrölt pirospaprika
A Tök-pörkölt elkészítési módja:
- A hagymát megpucoljuk, kis kockára vágjuk. - Vastag aljú edénybe, az olajjal, TAMARI-val feltesszük - fedő alatt - párolódni. - A tököt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. - Héjastól kis kockákra vágjuk. - A megpárolódott hagymára öntjük, a majorannával, paprikával együtt. - Fedő alatt - kb. 5 perc - összepároljuk. - Hozzáadjuk a tökmagot.
- /Rövid ideig kell párolni, különben nagyon puha lesz.
- Nagyobb cukkinival is elkészíthető./
- Az évszaknak megfelelő salátával, Bulhurral / Quinoával / kölessel / barnarizzsel tálalhatjuk.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. aug. 26. 19:45
A tök-pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.