Édes gabonakása recept




• 4-5 evk. szemes mag (barnarizs, köles, stb.)
• 2 evk. mák
• 1 evk. kókuszreszelék
• 2 evk. kénmenetes mazsola
• 1 kák. őrölt fahéj
Édesítő:
• ízlés szerint: juharszirup, agavészirup, rizsmaláta, maltex, sztivia (jázminpakóca, Stevia Rebaudiana), tupinambur-szirup.
Ízesítő:
• ízlés szerint: Bourbon-vanília, CAROB-por
Az Édes gabonakása elkészítési módja:
A szemes magot előző nap alaposan tisztítsuk meg, mossuk át, 24 órára áztassuk be. A mazsolát mossuk meg és szintén áztassuk be desztilált vízbe, kb. 4-6 órára. Főzés előtt ismét mossuk meg a szemes magot. Tegyük fel főni: nyáron forrásban lévő vízbe; télen vízzel együtt. A víz forrásától vegyük kis lángra, kíméletesen főzzük a megfelelő ideig. Hagyjuk ehetőre hűlni. A beáztatott mazsolát jól csöpögtessük le. A mákot frissen daráljuk le. A kiszedett, ehetőre hűlt kásához adjuk hozzá az adalékanyagokat.
Ízlés szerint édesítsük, ízesítsük, azonnal fogyasztható.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. aug. 19. 09:27
Az Édes gabonakása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.