Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Édes gabonakása recept

Édes gabonakása recept

Elkészítési idő 60 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Édes gabonakása hozzávalói:
• 4-5 evk. szemes mag (barnarizs, köles, stb.)
• 2 evk. mák
• 1 evk. kókuszreszelék
• 2 evk. kénmenetes mazsola
• 1 kák. őrölt fahéj
Édesítő:
• ízlés szerint: juharszirup, agavészirup, rizsmaláta, maltex, sztivia (jázminpakóca, Stevia Rebaudiana), tupinambur-szirup.
Ízesítő:
• ízlés szerint: Bourbon-vanília, CAROB-por


Az Édes gabonakása elkészítési módja:
A szemes magot előző nap alaposan tisztítsuk meg, mossuk át, 24 órára áztassuk be. A mazsolát mossuk meg és szintén áztassuk be desztilált vízbe, kb. 4-6 órára. Főzés előtt ismét mossuk meg a szemes magot. Tegyük fel főni: nyáron forrásban lévő vízbe; télen vízzel együtt. A víz forrásától vegyük kis lángra, kíméletesen főzzük a megfelelő ideig. Hagyjuk ehetőre hűlni. A beáztatott mazsolát jól csöpögtessük le. A mákot frissen daráljuk le. A kiszedett, ehetőre hűlt kásához adjuk hozzá az adalékanyagokat.

Ízlés szerint édesítsük, ízesítsük, azonnal fogyasztható.


Kategória: Reform ételek receptjei


Az Édes gabonakása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook