Köleskása - Millet (Panicum miliaceum) recept





- 1/2 l víz
- 1/4 l köles
- 2 evk. hidegen sajtolt olaj (olíva-, napraforgó-, lenmag-olaj)
- 1 evk. TAMARI szójaszósz
A Köleskása - Millet (Panicum miliaceum) elkészítési módja:
Tegyük fel főni a kölest. Forrás után vegyük kis lángra, lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 15 percig, míg a főzővíz fölszívódik, s a kölesszemek kinyílnak, megduzzadnak. A tűzről levéve várjuk meg, amíg ehetőre hűl, ezután adjuk hozzá az olajat, TAMARI-t.
- Fogyasztása:
Eszményi gabona, egyetlen a gabonák közül, amely nem savasít - lugosít.
Tökéletes étkezést biztosít valamilyen salátával, vegyes zöldséggel, lilahagymával.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. júl. 18. 12:48
A köleskása - millet (panicum miliaceum) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.