Cukkini-krémleves (4 személyre) recept





• 40 dkg cukkíni
• 5 dkg magvaj / ghi
• 1 dl magtej
• 1 dl hidegen sajtolt olaj (olíva-, napraforgó-, lenmag-olaj)
• 1 evk. “erőliszt”
• 1 mokk. TAMARI
• 1 csipet őrölt gyömbér
• 1 csipet zsálya
• víz (desztilált vagy szűrt)
• szárított kenyérkocka teljekiőrlésű- vagy rozskenyérből
A Cukkini-krémleves (4 személyre) elkészítési módja:
“Erőliszt”- pirított, apróra morzsolt vagy tört, teljeskiőrlésű lisztből készült száraz maradék kenyérből készül. A cukkínit felkockázzuk, egy kis olajon megpároljuk. Amikor levet ereszt, megszórjuk a liszttel, felengedjük vízzel. Beletesszük a fűszereket, majd merülő-mixerrel vagy turmixgépben pépesítjük. Magtejjel, magvajjal dúsítjuk. Szárított kenyérkockával tálaljuk.
Azonnal fogyasztható. Hidegen és melegen egyaránt kellemes.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. júl. 18. 12:45
A cukkini-krémleves (4 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.