Sütötökkrém leves recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sütötökkrém leves hozzávalói:
• 40 dkg sütőtök vagy oranzs tök
• 2 db közepes lila hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1,5 dl magtejföl
• 2 evk. héj nélküli tökmag
• 1 tek. TAMARI szójaszósz
• 1 csomag kapor vagy majoránna
• víz (desztillált vagy szűrt)
A Sütötökkrém leves elkészítési módja:
A sütőtököt megtisztítjuk, felaprózzuk. A hagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk, szétszedjük és Wokban egy kis olajon megpirítjuk. A sütőtökhöz adjuk az áttört fokhagymát , a lecsipegetett kaprot vagy majoránnát, a magtejfölt, a TAMARIt, a vizet és botmixerrel össze turmixoljuk.
Közvetlen fogyasztás előtt tálaljuk.
Csészékbe vagy mélytányérokba szedjük, tetejükre szórjuk a pirított hagymát - “pörcöt” és a tökmagot (a tökmag le is darálható aki úgy szereti).
Azonnal fogyasztható.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. júl. 28. 20:06
A sütötökkrém leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.