Hajdinás pogácsa recept





• 20 dkg finomra őrölt, teljeskiőrlésű tönkölyliszt
• 10 dkg hajdina (a liszt mennyiségének a fele)
• 2 fej közepes lilahagyma
• 1 mk. köménymag
• 1 mk. őrölt csemege pirospaprika
• 1 csipet borsikafű
• 1 ek. TAMARI szójaszósz
• víz (desztillált vagy szűrt)(dagasztáshoz, főzéshez)
• 1 mk. szódabikarbóna
• 1/2 dl napraforgó olaj
A Hajdinás pogácsa elkészítési módja:
- A finomra őrölt tönkölybúzalisztből, desztillált vízből, tésztát gyúrunk. (A tészta lágy legyen, de formálható.) - A hajdinát sűrű kásává főzzük. - Az apróra vágott lilahagymát egy kicsit megpároljuk, hozzákeverjük a hajdinához a többi fűszerrel együtt. Fedő alatt összepároljuk, majd hűlni hagyjuk. - Amikor langyos, beledagasztjuk a pogácsa tésztába, a szódabikarbónával együtt. - Kiszaggatjuk, majd még egy kicsit hagyjuk pihenni. - Előmelegített sütőben (200 C-on) ropogósra sütjük.
Többen mondták már erre a pogácsára, hogy ilyen jó tepertős pogácsát még nem ettek.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. júl. 20. 07:01
A hajdinás pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.