Rakott brokkoli 2. recept





(4 személy részére)
- 2 fej közepes brokkoli
- 10 dkg ghi
- 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg növényi sajt
- 5 dl magtej (tönköly-tej)
- 1 kocka „Gemüsebrühe, salzarm”vagy „bio Vegeta”
- ízlés szerint tamari
A Rakott brokkoli 2. elkészítési módja:
Elkészítése: közepes Elkészítés módja: A mártáshoz - felforraljuk a magtejet, - a ghivel, teljeskiőrlésű tönkölyliszttel világosbarna rántást készítünk, (rántás nélkül 10 dkg „erőliszt” / kíméletesen pirított „dextrinált” / teljeskiőrlésű tönkölyliszt) és - apránként - állandóan keverve - felengedjük a forrásban levő magtejjel, ízesítjük, - addig forraljuk, míg az edény falától el nem válik, majd - langyosra hűtve hozzáadjuk a reszelt növényi sajt felét. A rózsáira szedett, megmosott, megtisztított brokkolit lecsepegtetjük. (Akinek a gyomra még nem bírja nyersen, az előtte kíméletesen megpárolhatja. Különben átmelegítés közben úgy is párolódik.) Tűzálló tálba tesszük, az elkészített mártással bevonjuk, tetejét a reszelt növényi sajt másik felével megszórjuk. Előmelegített sütőben átmelegítjük, tetejét enyhén megpiríthatjuk.
Fogyasztása:
Amíg ehetőre hűl - fogyaszthatunk az évszaknak megfelelő friss, nyers zöldsalátát - utána máris tálalható.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. júl. 18. 12:14
A rakott brokkoli 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.