Cukkinis egytálétel recept




2 személy részére:
1 közepes cukkini
2-3 paradicsom
10 dkg sonka
10 dkg light sajt
só, bors, oregano, kakukkfű
A Cukkinis egytálétel elkészítési módja:
A cukkinit és a paradicsomot felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, a sonkát felaprítjuk. A cukkini-karikákat kevés olajon átpirítjuk, épp csak hogy színt kapjon mindkét oldala. Ezután egy kis jénaiba vagy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat cukkini, paradicsom, sonka, sajt sorrendben, a legfelső réteg a sajt legyen. Előmelegített sütőben összesütjük az egészet. Aki akarja meglocsolhatja a rétegeket joghurtban elkevert tojásos keverékkel - ilyenkor ebbe is belekeverhetjük a fűszereket. Finom, laktató, színes egytálétel, amit ebédre vagy vacsorára főételként, sőt akár sültekhez, halakhoz köretnek is ajánlok.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Katkamano, 2008. okt. 5. 14:21
A cukkinis egytálétel elkészítési módja és hozzávalói.