Töltött sütőtök, vegásoknak is. recept
70 perc
270 kcal
1 zsenge hosszú sütőtök
2 szál zöldhagyma
2 dl tejföl
20 dkg szikkadt kenyér
5 dkg vaj
5 dkg sajt
1 kk pirospaprika
só
A Töltött sütőtök, vegásoknak is. elkészítési módja:
A zöldhagymát finomra aprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tököt megmossuk, hosszában kettévágjuk, magos belsejét kivájjuk. Húsát kissé megsózzuk, majd a két fél tököt üregével fölfelé magas falú tepsibe fektetjük. Annyi vizet öntünk alá, amennyi a feléig ér, alufóliával letakarjuk, majd a közepesnél nagyobb lánggal (200°C;légkeveréses sütőben 180°C) kb. 40 perc alatt vajpuhára sütjük. Lecsöpögtetve vágódeszkára emeljük, s ha már kihűlt annyira, hogy lehet dolgozni vele, a belsejét kiskanállal úgy kaparjuk ki, hogy a héjon kb. 1cm vastag húsa maradjon. A kivájt tököt a piro9spaprikával, a zöldhagymával és a tejföllel összekeverjük, enyhén megsózzuk, és a tökteknőbe visszatöltjük. A kenyeret-miután a héját levágtuk- durvára reszeljük, az olvasztott vajjal és a sajttal összekeverve a sütőtökre szórjuk. A sütőbe visszatolva kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Donyta, 2008. okt. 2. 09:33
A töltött sütőtök, vegásoknak is. elkészítési módja és hozzávalói.