Vödrös/hordós savanyú eltevése recept
90 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
40 kcal
3,5 liter víz (forralva és kihűtve)
40 dkg krist.cukor (helyettesíthető)
8 dl 10%-os ecet, (vagy 4dl 20%-os)
12 dkg só
fél cs szalicil
1 tk borkénpor
1 tk citromsavpor
(mustármag, babérlevél, koriander mag)
A Vödrös/hordós savanyú eltevése elkészítési módja:
A vizet forralás után hagyjuk kihűlni! A hozzávalókat mind feloldjuk és beletesszük az össz lébe. Annyi savanyítani valót lehet beletenni, amennyit ellep a hideg víz keverék! Tetejére valami nehezéket nagy vastag tányért rátenni. Vigyázz, mindig el kell, hogy lepje, mert megbuggyan!
Vigyázz, mindig el kell, hogy lepje, mert megbuggyan! Nem kell légmentesen zárni, de ne potyoghasson bele semmi sem. 3 hét múlva ehető.
Folyamatosan is rakhatsz bármit bele, csak tiszta legyen és a lé ellepje. Ha kevés, forralj megint ugyan így levet rá. és folytasd. . .
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Donyta, 2008. szept. 11. 08:50
A vödrös/hordós savanyú eltevése elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.