Orosz saláta recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Az Orosz saláta hozzávalói:
225 gr főtt, kockára vágott homár hús
225 gr főtt, kicsontozott kockára vágott csirkehús
125 ml előfőzött borsó
125 ml apró kockára vágott, előfőzött sárgarépa
80 gr franciásan vágott előfőzött zöldbab
3 kockára vágott előfőzött burgonya
1 kockára vágott előfőzött fehérrépa
375 ml majonéz
15 ml citromlé
3 ml (mindből) só, bors és paprika
6-8 megmosott római saláta levél
Az Orosz saláta elkészítési módja:
6 személyre: Egy tálban összekeverjük a homár húst, csirkét és a zöldségeket. A majonézt összekeverjük a citromlével és a fűszerekkel. Belekeverjük a salátába. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A salátaleveleket egy tálban körberakjuk. A salátát a közepébe kanalazzuk. Tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Donyta, 2007. okt. 29. 12:21
Az orosz saláta elkészítési módja és hozzávalói.