Liechtensteini Homár saláta recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Liechtensteini Homár saláta hozzávalói:
4 személyes adag.
60 gr csiperke gomba
15 ml vaj
450 gr főtt, kockára vágott homár hús
80 ml szűz oliva olaj
45 ml citromlé
3 ml száraz mustár
1 ml (mindegyikből) só, bors, paprika
250 ml tejszín
4 salátalevelek
1 vöröshagyma karikára vágva
A Liechtensteini Homár saláta elkészítési módja:
Megmossuk a gombákat, száraitól megtisztítjuk. Egy serpenyőben forró vajban megsütjük. A főtt homár húst egy edénybe tesszük. Összekeverjük az olajat a citromlével, mustárral és fűszerekkel. Felverjük a tejszínt, majd belekeverjük a fűszeres citromlét. Ráöntjük a homárra. Lehűtjük. Nagyon hidegre hűtött tányérokra rakjuk a saláta leveleket. A homárból teszünk rá egy adagot. A sült gombával és hagymakarikákkal díszitve tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Donyta, 2007. okt. 29. 12:00
A liechtensteini homár saláta elkészítési módja és hozzávalói.