Dzsingisz Kán salátája recept





8 személyes adag:
250 ml bulgár búzadara
250 ml finom kockára vágott zucchini
3 hámozott, kimagozott összevágott paradicsom
6 finomra vágott zöldhagyma
60 ml összevágott petrezselyemlevél
1 apró kockára vágott zeller szár
1 apró kockára vágott piros,húsos paprika
1 zúzott fokhagyma gerezd
60 ml aprított menta levél
15 ml édes bazsalikom
60 ml szűz olivaolaj
5 ml só
125 ml citromlé
A Dzsingisz Kán salátája elkészítési módja:
A darát egy órát hideg vízben áztatjuk. Jól leszürjük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát, jól összekeverjük. A mentát, bazsalikomot,olajat,sót és a citromlét egybekeverjük. Ráöntjük a salátára. Két és fél órára hűtőbe tesszük. Tálaljuk Jó étvágyat!
Ez a saláta nem áll el sokáig, ne őrizzük a hűtőben éjszakára!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Donyta, 2007. okt. 28. 08:49
A dzsingisz kán salátája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.