Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Dzsingisz Kán salátája recept

Dzsingisz Kán salátája recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Dzsingisz Kán salátája hozzávalói:
8 személyes adag:

250 ml bulgár búzadara
250 ml finom kockára vágott zucchini
3 hámozott, kimagozott összevágott paradicsom
6 finomra vágott zöldhagyma
60 ml összevágott petrezselyemlevél
1 apró kockára vágott zeller szár
1 apró kockára vágott piros,húsos paprika
1 zúzott fokhagyma gerezd
60 ml aprított menta levél
15 ml édes bazsalikom
60 ml szűz olivaolaj
5 ml só
125 ml citromlé


A Dzsingisz Kán salátája elkészítési módja:
A darát egy órát hideg vízben áztatjuk. Jól leszürjük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát, jól összekeverjük. A mentát, bazsalikomot,olajat,sót és a citromlét egybekeverjük. Ráöntjük a salátára. Két és fél órára hűtőbe tesszük. Tálaljuk Jó étvágyat!

Ez a saláta nem áll el sokáig, ne őrizzük a hűtőben éjszakára!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A dzsingisz kán salátája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook