Andalúziai saláta recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Andalúziai saláta hozzávalói:
4 személyes adag:
1 nagy piros színű húsos paprika
500 ml hámozott,kimagozott kockára vágott paradicsom
750 ml főtt, hosszúszemű rizs lehűtve
45 ml metélőhagyma összevágva
80 ml páfrányolaj
30 ml citromlé
30 ml 10%-os ecet (almaecet)
5 ml zúzott fokhagyma
3 ml só
3 ml frissen őrőlt feketebors
4 salátalevél
Az Andalúziai saláta elkészítési módja:
Kicsumázzuk a pirospaprikát, magját és ereit eltávolítjuk. Finom kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a borsot,paprikát,paradicsomot,rizst és a metélőhagymát. A salátalevelek kivételével, az olajat összekeverjük a maradék hozzávalóval. Ráöntjük a rizsre, 2 órát a hűtőben pácoljuk. A megmosott salátaleveleket hideg tányérokra tesszük. Ráhalmozzuk a salátát. Tálaljuk!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Donyta, 2007. okt. 28. 09:01
Az andalúziai saláta elkészítési módja és hozzávalói.