Olívasaláta recept


1 zacskó gyorsrizs
1 pohár félszáraz fehérbor
4 evõkanál levétõl lecsöpögtetett marinált paradicsompaprika
2 evõkanál kimagozott olívabogyó
2 dl tejföl
fél tubus szardellapaszta
1 dl majonéz
törött fehér bors
2 gerezd fokhagyma
Az Olívasaláta elkészítési módja:
A rizst az elõírásnak megfelelõen megfõzzük, de a vízbe nem teszünk sót. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a szardellapasztával, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a fehérborral, a törött borssal, majd beletesszük a vékony csíkokra vágott marinált paradicsompaprikát, a finomra vagdalt olívabogyót és a már kihûlt fõtt rizst. 2 órányi hûtés alatt az ízek jól összeérnek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:06
Az olívasaláta elkészítési módja és hozzávalói.