Tojásos olívasaláta recept
20 perc
A Tojásos olívasaláta hozzávalói:
1 nagy fej kemény saláta
6 tojás
4 evõkanál olívaolaj
2 evõkanál borecet
3 evõkanál kimagozott olívabogyó
1 teáskanál mustár
2 nagy csokor snidling
2 gerezd fokhagyma
só és törött fekete bors ízlés szerint
3 dl kefir
5 dkg reszelt juhsajt
25 dkg kemény
apró szemû paradicsom
A Tojásos olívasaláta elkészítési módja:
A tojásokat keményre fõzzük és meghámozzuk, majd nyolcadokba vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, megszárítjuk és felnégyeljük. Az olívaolajat simára keverjük a borecettel, ízesítjük a sóval, a törött borssal, a szétzúzott fokhagymával, a finomra metélt snidlinggel, majd elkeverjük a kefirrel. Hozzáadjuk a reszelt juhsajtot, a finomra vagdalt olívabogyót, a felszeletelt paradicsomot és a tojásgerezdeket. Jól összekeverjük és 2 órára jégbe hûtjük. Tálalás elõtt összekeverjük a megmosott, megszárított és laskára tépett salátalevelekkel. Sötétre pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:03
A tojásos olívasaláta elkészítési módja és hozzávalói.