Téli hússaláta recept


40 dkg friss disznósajt
2 ecetes uborka
1 nagyobb fekete retek
1 nagy csokor snidling (vagy egy teáskanál reszelt vöröshagyma)
másfél dl majonéz
ugyanennyi kefir
2 gerezd fokhagyma
só
törött fekete bors
A Téli hússaláta elkészítési módja:
Az ecetes uborkát és a meghámozott fekete retket almareszelõn lereszeljük, az utóbbit jól megsózzuk. A disznósajtot vékony metéltre vágjuk. A majonézt elkeverjük a kefirrel, a finomra vágott snidlinggel, az összezúzott fokhagymával, majd belekeverjük a levébõl gyengén kicsavart retket, az uborkát és a disznósajtot. Ezután a salátát kellemesen sós-borsosra ízesítjük, és jól behûtve kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:03
A téli hússaláta elkészítési módja és hozzávalói.