Mustáros uborkamártás recept
A Mustáros uborkamártás hozzávalói:másfél dl majonéz (házilag készített vagy tubusos)
1 nagyobb csemege uborka (ami nem nagyon savanyú)
1 dl tejföl (vagy a savójától megszabadított kefir)
1 evőkanál mustár (aki szereti, csípőset is tehet bele)
1 csokor snidling (vagy 1 kicsi reszelt hagyma)
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fehérbor
1 teáskanál porcukor
1 mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só
A Mustáros uborkamártás elkészítési módja:
A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral és a borral. Az uborkát az almareszelő legfinomabb fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a mártáshoz. A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymaprésen összezúzva ugyancsak belekeverjük. Porcukorral, törött fekete borssal és sóval ízlés szerint megfűszerezzük. Végül belekeverjük a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra aprított snidlinget (vagy a reszelt hagymát). A mártást befedve betesszük a hűtőszekrénybe, és csak közvetlenül tálalás előtt rakjuk az asztalra. A forró burgonya - vagy bármilyen hideg felvágott - mellé is nagyon finom a jéghideg, pikáns mártás. (Nyáron nyers uborkával is el lehet készíteni, akkor több mustárral tanácsos fűszerezni.) Ahány fajta mustárral készítjük, annyiféle lesz az íze.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. febr. 16. 21:23
A mustáros uborkamártás elkészítési módja és hozzávalói.