Valentin-napi torta recept
A Valentin-napi torta hozzávalói:30 dkg háztartási keksz
2x10 dkg vaj vagy margarin
5 dkg porcukor
50 dkg gesztenyemassza
2-3 evőkanál rum
1 kis üveg magozott meggy
díszítéshez tejszín
A Valentin-napi torta elkészítési módja:
Megdaráljuk a kekszet, majd összegyúrjuk 10 dkg vajjal és a porcukorral. Ha kell, egy kis meggylevet vagy tejet is tehetünk hozzá. Vízzel kiöblítünk egy szív alakú tortaformát (ha nincs, jó a hagyományos is), és úgy béleljük ki a kekszmasszával, hogy pereme is legyen. A gesztenyemasszát áttörjük, és habosra keverjük 10 dkg puha vajjal, meg annyi meggylével, hogy lágy krémet kapjunk. Ízesítjük a rummal. A kekszmasszával bélelt formába simítjuk, és sűrűn belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyet. Legalább 1 napra hűtőbe tesszük. T tálalás előtt tejszínnel díszítjük.
Nem kell sütni, és nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. febr. 12. 21:14
A valentin-napi torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.