Frissen sütött sajtos érmék recept
A Frissen sütött sajtos érmék hozzávalói:20 dkg főtt burgonya,10 dkg vaj,15 dkg Reszelt Pannónia sajt,25 dkg liszt,2 dkg sütőpor,3 dl olaj,só
pirospaprika
A Frissen sütött sajtos érmék elkészítési módja:
A héjában, sós vízben megfőzött burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a vajat, 10 dkg reszelt Pannónia sajtot, a lisztet, a sütőport és a sót, majd tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkára tesszük, ceruzavastagságúra kinyújtjuk és kis korongokat szúrunk ki belőle. Serpenyőben olajat hevítünk és a korongokat megsütjük. Még melegen megszórjuk a megmaradt reszelt Pannónia sajttal. Ízlés szerint tetejét kevés pirospaprikával színesíthetjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. febr. 10. 16:39
A frissen sütött sajtos érmék elkészítési módja és hozzávalói.