Darált húsos rakott karfiol recept
60 perc
A Darált húsos rakott karfiol hozzávalói:
30 dkg darált hús
2 dl tejföl
1 nagyobb fej karfiol
1 tasak bolognai szósz alap (pl. Knorr)
1 db tojás
A Darált húsos rakott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt megmosom, megpárolom, de nem túl puhára, mert sütés közben még puhul. A darált húst a szósz alappal elkészítem, mintha spagettihez készíteném, csak 3 helyett 2 dl vizet használok. Így sűrűbb a massza. Ezután veszek egy tűzálló tálat, amibe a karfiol felét beleteszem, és villával összenyomkodom. Ráteszem a darált húst, és a tetejére a maradék karfiolt. Végül meglocsolom a tojással összekevert tejföllel. Letakarom alufóliával. Úgy 200 fokos sütőbe teszem, és amikor látom, hogy kezd a tálban forrni az étel, leveszem a fóliát, és tovább sütöm. Akkor van kész, ha megbarnul kicsit a tejföl.
Ha valaki nem akar fogyózni, tehet a tetejére reszelt sajtot, és a húsba belekeverhet egy csészényi főtt rizst, de akkor a szószt 3 dl vízzel készítse, különben nagyon száraz lesz! (Ekkor nagyobb tál is kell.)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. febr. 10. 11:32
A darált húsos rakott karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.