Narancsos túrós rétes recept


1 csomag réteslap,
25 dkg túró,
10 dkg vaj vagy margarin,
1 nagy narancs reszelt héja és kicsavart leve,
2 egész tojás,
3 evőkanál búzadara,
15-20 dkg porcukor,
csipetnyi só
A Narancsos túrós rétes elkészítési módja:
A túrót villával (vagy szitán) áttöröm. A tojássárgákat habosra keverem a vaj felével és a porcukorral, majd a túrót is hozzáadom. Beleöntöm a narancslét, a reszelt narancshéjjal, a sóval fűszerezem és hozzákeverem a búzadarát. 10 percnyi várakozás után óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot. Két egymásra tett réteslapot megkenek a töltelék felével, majd felcsavarom és sütőlemezre helyezem. A másik rétesrudat is melléteszem. Ezután a tetejüket bekenem kevés olvasztott vajjal. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon pirosra sütöm.
Csak akkor vágom fel, ha már teljesen kihűlt, mert akkor sokkal könnyebb, nem nyomódik szét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. febr. 2. 11:32
A narancsos túrós rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.