Tejfölös-szalonnás sertéskaraj recept
60 perc
A Tejfölös-szalonnás sertéskaraj hozzávalói:
40 dkg sertéskaraj,
10 dkg füstölt szalonna,
2 közepes fej vöröshagyma,
egy nagy csokor petrezselyem felaprítva (de szárított is jó,
3 dl tejföl,
2 kávéskanál liszt,
só,
bors
A Tejfölös-szalonnás sertéskaraj elkészítési módja:
A húst megmosom, vékony szeletekre vágom. A szalonnát felkockázom és kisütöm, majd kiszedem a zsírjából, és ezen a zsíron a hússzeleteket fehérre pirítom. A vöröshagymát lereszelem, és miután a húst is kiszedtem a zsírból, megdinsztelem benne. Hozzáadom a petrezselymet és a húst, felöntöm vízzel. Puhára párolom a húst. A tejfölt a liszttel elkeverem, a húsra öntöm, felforralom, végül belekeverem a szalonnadarabokat.
Rizzsel vagy krumplipürével tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. febr. 2. 11:21
A tejfölös-szalonnás sertéskaraj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.