Palacsintába bújt csirke recept
30 perc
A Palacsintába bújt csirke hozzávalói:
4 nagy (sós) palacsinta,
20 dkg maradék csirkehús,
20 dkg gomba,
2,5 dl tej,
1 diónyi vaj,
2 dkg liszt,
só,
bors,
szerecsendió,
1 tojássárgája,
2 evőkanál tejszín vagy tejföl.
A Palacsintába bújt csirke elkészítési módja:
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, szórjuk rá a lisztet, keverjük el egy fakanállal, majd adjuk hozzá a tejet is. Folyamatos keverés mellett ízesítsük a mártást sóval, borssal, szerecsendióval, és főzzük addig, amíg sűrűsödni kezd. A csirkehúst aprítsuk fel, a gombákat vágjuk négybe, majd adjuk a szószhoz. A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel vagy tejföllel, és ezzel sűrítsük be a csirkés-gombás ragut. Töltsük meg a palacsintákat és tegyük néhány percre forró sütőbe.
Előételként, vagy salátával főételként is tálalhatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. jan. 15. 20:29
A palacsintába bújt csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.