Pulykaburger recept
A Pulykaburger hozzávalói:70 dkg darált pulykahús
10 dkg reszelt sajt
4 újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
3 ek zsemlemorzsa
2 tk mustár
1 tk só
fél tk bors
sütéshez olaj
8 hamburgerzsömle
salátalevelek
majonéz
A Pulykaburger elkészítési módja:
A pulykahúst a reszelt sajttal, a vékonyan fölszeletelt újhagymával, a zsemlemorzsával, a mustárral és a fokhagymával összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk. A masszából nedves kézzel 8 féltenyérnyi, egyenként kb. 2 cm vastag húspogácsát formálunk. Olajozott serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a húspogácsák mindkét oldalát. Ezután a sütés erősségét csökkentjük és a húsokat oldalanként még 5-8 percig sütjük, hogy biztosan átsüljenek. A zsömléket kettévágjuk, a húspogácsákat beletesszük. Salátalevelet alá-fölé, majd majonézzel nyakonöntjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2008. febr. 1. 20:59
A pulykaburger elkészítési módja és hozzávalói.