Lecsós spagetti recept


2 adag kész lecsó
25 dkg spagetti
2 tojás
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán (jellegû sajt, 1 evõkanál só, a tepsi kikenéséhez evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.
A Lecsós spagetti elkészítési módja:
A darabokra tört spagettit megfõzöm. A lecsót hidegen összekeverem a felvert, tejföllel elkevert tojással, majd a zúzott fokhagymával ízesítem. A még meleg spagettit beleforgatom a lecsós mártásba, és az olajjal bekent, zsemlemorzsával meghintett tûzálló tálba vagy tepsibe terítem. A tetejére rászórom a reszelt sajtot, és fedetlenül betolom az elõmelegített, forró sütõbe. Addig sütöm, amíg az étel tetején lévõ sajt világosbarnára sül, de még nem barnul.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:58
A lecsós spagetti elkészítési módja és hozzávalói.