Csirkemájas-gombás spagetti recept
45 perc
A Csirkemájas-gombás spagetti hozzávalói:
25 dkg csirkemáj
25 dkg spagetti
10 dkg gomba
2 dl tejföl
5 dkg füstölt szalonna
2 evõkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál majoránna
mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só
A Csirkemájas-gombás spagetti elkészítési módja:
A spagettit megfõzöm. Közben elkészítem a csirkemájas-gombás ragut: kevés, forrásban lévõ vízbe dobom a szétszedett májakat, és fehéredésig fõzöm. Ezután a lébõl kivéve, az almareszelõ durva fokán lereszelem. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom, majd ráteszem a megtisztított és felszeletelt gombát. Megsózom, és fedõ alatt saját levében puhára párolom, ezután zsírjára sütöm. Rászórom a majoránnát, a törött borsot és a zúzott fokhagymát. Egy percnyi pirítás után hozzáadom a májreszeléket is, majd néhány percig még fedetlenül pirítom. A tejfölt a májra rálocsolom, és a ragut jól összeforralom. A ragut a tésztára öntöm, és összekeverve a sütõben átforrósítom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:58
A csirkemájas-gombás spagetti elkészítési módja és hozzávalói.