Tejes, magvas kifli recept
A Tejes, magvas kifli hozzávalói:50 dkg liszt (ebből 20 dkg lehet teljes kiörlésű)
1 db tojás
2,5 dl tej
8 dkg vaj
1 zacskó instant élesztõ
1 tk só
1 ek cukor
1 dl mag (őrölt lenmag, szezámmag, stb.)
A Tejes, magvas kifli elkészítési módja:
Bedagasztottam és kelesztettem kenyérsütő géppel, a végén kivettem, átgyúrtam néhány mozdulattal, 0,5 cm-re nyújtottam, háromszögekre vágtam és kiflinek felcsavartam. Sütőpapíros tepsin távol raktam egymástól (nagyon megnõ), kb. 45 percet kelesztettem, utána tejjel megkentem és díszítésnek sajtot szórtam rá. 240 C-on 5 perc, majd 200 C-on 10-12 perc
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2008. jan. 18. 09:06
A tejes, magvas kifli elkészítési módja és hozzávalói.